måndag 21 december 2009

Pepparkakshus och julavslutning.

Oh vilken dag det har varit!! Vaknade i morse kl. 06.30 av att Nelly stod utanför dörren och ropade:"Vakna nu farmor"... Oj oj oj, Robert och jag satt och pratade till kl. var 1.30 inatt, och gissa om det var segt att komma ur sängen..?? Ja, jag pallrade mig upp och det var framdukad frukost, sonhunstrun hade redan varit uppen i en kvart och dukat fram.

Vi satte igång med pepparkakshuset, och den här gången brände jag mig inte...till ungarnas förtjusning! Lilla Nova sa att farmor skulle ha pappas handskar på, för att jag inte skulle bränna mig.....det har jag gjort i alla år tidigare!!
När huset stod färdigt så gick vi ner på "byn" för att köpa blomma till farfar Åke som fyller 60 år i morgon.

Lilla Nova som har världens kortaste ben, skulle inte åka vagn, skulle gå som storasyster den långa vägen fram och tillbaka, men det gick bra, det var bara sista 100 metrarna som hon ville åka i vagnen.

Sen har vi suttit och "gosat" och eldat i brasan, sett på barnprogram på TV och Nova har haft handen i farmors "goshål"!!! Det finns fyra stycken som har ett "goshål", mamma, farmor, mormor och moster!!!!!! Goshålet är armvecket, för er som inte vet.....!??

Sen var det bara att ta bussen tillbaka till Avesta, kl. 18.30 var det dags igen...Julia skulle ha avslutning i skolan, självklart skulle jag vara med och lyssna på deras underbara julsånger.
Nu är jag hemma igen, men i morgon kl. 12.00 ska jag hämta Julia och Elin på skolan och vi ska hem och göra nästa pepparkakshus!! Phu...... men jag gillar verkligen det här livet........

2 kommentarer:

  1. ha en så jätteskön jul hälsa alla kramar lota

    SvaraRadera
  2. Tack för att du finns och tar så bra hand om mina juveler, kram kram

    SvaraRadera