måndag 4 augusti 2014

Årets höjdpunkt... Pridefestivalen !!!!

Bildresultat för prideflagganNu så är jag hemma igen efter att ha tillbringat 2 dygn i Stockholm och varit med på Pridefestivalen!!
Ja jag säger då  det.... det här är årets höjdpunkt, och att gå i paraden med bandarollen "Stolta föräldrar" det är något utöver det vanliga. 
Jag och äldstesonens svärmor Bettan, kallad Petsy, åkte ner i fredags vid lunch, installerade oss på hotellet och sen var det bara att "göra Stockholm" !!
Henrick och hans pojkvän var också där och vi träffades och hade underbart roligt tillsammans.
Lördag var det dax att göra sig beredd med vatten och bra skor, samt lätta kläder.... det var i alla fall nästan 30 grader varmt!!! I 2½ timme varade paraden innan vi var vid slutmålet och Pridepark. Det var varmt kan jag säga......
Där kokar det av kärlek och vänskap, ingen fylla inget bråk, bara ren och skär kärlek! Tänk om hela världen kunde vara likadan!??

Att gå i paraden är som jag säger helt underbart. Alla dessa applåder som Stolta föräldrar får, alla dessa visslingar och hurrarop det går ej att förklara känslan. Ja jag gråter ju förståss, kan inte hålla mig, men jag är verkligen inte ensam om det, på många rinner tårarna, både på de som går i paraden och de som står bredvid och tittar på. Jag tänker att det kanske är många som inte vågar "komma ut" då de kanske inte har föräldrar som stöttar dem!??
Hur som med några blåsor på fötterna, ont i rygg och knän så åkte vi hemåt igår och idag är jag glad att jag tog mig en semesterdag! Ha nu en bra vecka i värmen, det ska jag ha!!!

6 kommentarer:

 1. Pride har blivit viktigt nu, inte bara för HBTQ och berörda - alla politiska partier måste vara med och synas. För mig betyder det ju ingenting, men det är utmärkt att man får vara sexuellt avvikande i detta land.

  SvaraRadera
 2. ja så sant!! Det viktigaste är ju att få vara den man är, oavsett läggning!! Och som du säger så är det även jätteviktigt att de politiska partierna jobbar för detta!! Tack för ditt inlägg!!

  SvaraRadera
 3. Så bra att det uppmärksammas. Alla har rätt att vara den man själv vill. Kram

  SvaraRadera
 4. ja det är en viktig parad!!! kram tebax Gunnel!!

  SvaraRadera
 5. Ja lika rätt åt alla ska det vara. Det börjar hända saker i Europa också, men det tar liksom tid.
  Vädret brukar också bli det bästa den helgen.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen viktigt att det händer saker i hela Europa, jag tänker på så många stackars människor runt om i världen som blir misshandlade och fängslade för att det inte är "som man ska vara"! Alla i hela världen har ju rätt att älska den man vill!! och vädret var förträffligt!! Må väl du med Eva

  SvaraRadera