söndag 10 augusti 2014

Skogsbranden, Leksand sommarland och chokladkalaset!

Ja då har vi avverkat en hel dag, närmare bestämt 6½ timme i strålande solsken på Leksands sommarland. Det var jag och mormor Bettan som drog iväg de 11 milen tillsammans med sammanlagt 6 barnbarn för att roa oss en dag. Bettan är mormor, och jag farmor till Julia, Elin, och Noah, samtidigt som hon har två barnbarn till precis som jag har Nelly och Nova.
Julia är ju "stor" nu och valde att inte följa med, hon och jag åker till Henrick och är med på www.chokladkalaset.se i Göteborg i oktober istället, hon har tjatat länge nu att vi ska åka till farbror Henrick på Orust, så då ska det äntligen bli av.
Ja som du förstår så var det full gas hela dagen, Noah och kusin Alvin är båda 4 år och det var i första hand dom som vi var tvungen att passa. Nelly, Nova och Elin är ju så pass stora så dom fick gå lite för sig själva, ja bara vi fick veta var dom var nånstans. Trots min (och mormors) höjdskräck så följde vi med barnen upp i Pariserhjulet, men det var lika hemskt som förra året, jag fick lov att stirra ner i golvet hela tiden. Tänk att jag aldrig blir av med min höjdskräck!!!!
Annars så var det Uppskjutet som gällde för tjejerna,  gång på gång stod dom i kön och väntade på att få åka mer och mer och mer.....
Det var fyra trötta barnbarn som jag fick återlämna till föräldrarna och klockan hann bli 20.00 innan jag själv var hemma. Men roligt hade vi i alla fall!!!

Denna veckan har jag fått träffa Nelly och Nova mer än tidigare. Detta för att dom i måndags kom hit med två väskor packade med foton och andra viktiga saker, det brann ju i skogarna utanför Norberg, och man hade rekommenderat alla i Norberg att åka iväg, ev. skulle det bli evakuering. Ja jag var glad över att dom kom och stannade i 2 nätter, då slapp jag i alla fall vara orolig över att nåt skulle hända dom, men jag har verkligen lidit med dom, då man inte visste om hela Norberg skulle brinna upp!!! Fruktansvärt hemskt för alla boende där, och Norberg är ju alltid hemma för mig också.
Men nu ser det ut att ha lugnat ner sig, även om det inte är utom fara för fortsatt brand. Jag hoppas verkligen att dom får stopp på branden.
Idag har jag bara varit, då jag var trött efter gårdagens strapatser, nu ska jag göra min matlåda till i morgon, ha nu en fin vecka, för det ska jag ha!!!!

2 kommentarer:

  1. Snart är sommarlovet slut och allt återgår till det gamla vanliga. Rasmus har "bott" hos mig många veckor detta lovet. Så kul det är att sitta vid frukosten och planera vad man ska göra resten av dagen. Mina barn gjorde likadant när de var små och åkte till sina morföräldrar. Härligt!

    SvaraRadera
  2. ja visst är det underbart Gunnel, att få vara med barnbarnen och göra roliga saker!! Kram

    SvaraRadera