söndag 29 september 2013

Till Familjen Åhlberg-ErikssonJag vill bara sända en vacker ros till äldstesonen och hans familj. Igår 28/9 var det 8 år sedan älskade Elin fick sin diabetesdiagnos.
Jag minns den dagen som om det hade varit igår, när jag fick telefonsamtalet från sonhustru Alexandra som gråtande berättade att Elin hade fått diabetes. Jag minns att jag sa...."Men va skönt....att det bara var diabetes!"  Elin hade senaste tiden gått ner i vikt och börjat dricka mycket, och den här dagen hade man ringt från dagis och där var de tvungen att hämta den lilla treåringen som bara grät.
Först ner till Avesta lasarett och direkt därefter till Falun.
Familjen blev inlagd under mer än 1 månad, för att lära sig spruta och allt annat som hör sjukdomen till. Själv bodde jag i Borlänge då och kunde vara behjälplig genom att var annan dag åka till sjukhuset, ja jag kunde ju inte göra så mycket , men att bara få träffa familjen som befann sig i djup kris var skönt. Förresten hela släkten var i kris.
När det var dax att åka hem var det nya rutiner som skulle införlivas i familjen, och idag 8 år senare fungerar familjen precis som "vanligt"..... Ja det har den gjort under många år, Patrick och Alexandra är otroliga, har varit ute och föreläst om sjukdomen, har varit med i tidningar o.s.v.....detta p.g.a. deras stora kunskap om hur det är att ha ett barn med diabetes.
De skulle verkligen ha medalj, under 8 år har de varje natt gått upp för att ta prov på Elin, varanan natt turas de om..... ja de är verkligen beundransvärda!!

Och nu kommer jag till det hela..... Familjen har varje "årsdag" 28/9 "firat" då de går ut för att gofika på kondis...och Elin tar inte den minsta bakelsen ..om du skulle tro det...nej den största som finns....
Vad jag vill säga med detta är......Det går alltid att vända det negativa till något positivt!!

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar berättelse! Man måste alltid försöka göra det bästa av situationen och det har den här familjen verkligen gjort. Ha det bra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du Gunnel...dom är fantastiska!!! ha de gott du med!!!!! kram

      Radera