söndag 23 augusti 2015

Mordbrand, surströmming och gamla vänner!Ja jag börjar med att berätta hur tragiskt det är att Elsa Anderssons konditori i Norberg har utsatts för mordbrand och helt brunnit ner..... Så bedrövligt för "oss Norbergare" som vuxit upp med konditoriet och har en hel historia där, både jag och mina barn har ju minnen därifrån, även min mamma som var född 1911 bodde där under sina första år!! Allt har brunnit ner och det kommer ju aldrig att kunna bli samma "Elsas" som tidigare. Så sorgligt, hoppas verkligen de hittar busarna som tänt på det!!!!!

Ändock har jag haft en fin helg för i  lördags kom en "gammal" vän som är hemmahörande i Södertälje hit på en bilxtvisit. Vi är gamla vänner sedan slutet på 6 0-talet och har haft sporadisk kontakt under alla dessa år!! Så mycket vi har att prata om och det känns som om vi träffades igår!!!

På kvällen var det dax att dra iväg till Norberg och bästa vännerna Unni och Börje för att äta surströmming med ett helt gäng glada människor!!
Innan jag åkte igår, så träffade jag en kille som jag bor granne med, och helt plötsligt så berättade han att hans pappa bodde i By och hette Roland!!! .... gissa hur det blev när vi pratat en stund....
Jag är född i By socken och när jag var ca 4-6 år så hade grannarna en "sommarpojke" som hette Roland.... och helt plötsligt så var det den Roland som jag lekt så mycket med under barndomsåren, och som jag så många gånger funderat över vart han tog vägen.... ja världen är allt bra liten ändå!!!!! Nu är vi vänner på FB!!


Ja då blir det ny vecka och jag ska nu börja jobba på fredagar också på Hedemora VC där jag skall börja som timanställd under en tid... ska bli så himla kul!!!! Nu är det inte till att ligga o slöa på fredagsmornarna som jag är van med... nu är det upp i ottan och iväg till jobbet...men kul ska det blir!!
Dax nu att göra matlåda och planera för veckan som kommer! Ha en fin vecka ... det ska jag har i alla fall!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar