lördag 7 januari 2012

Nu är julen borta...för i år i alla fall!!!!Kl. 0.8.00 ringde min väckarklocka i morse! Då var det bara att pallra sig upp för Nelly och Nova skulle komma då mamma Jenny och mormor Karin skulle spela vollybollsturnering här i stan. Redan när det gått ca 30 min. började flickorna vänta och vänta tills kusinerna Julia och Elin skulle komma. Innan dess så var jag kund på frisersalongen....Nelly och Nova var frisörerna!!! Då Nova hade borstat mitt hår en stund så utbrast hon.."Åh farmor, ditt hår glöder, precis som Rapuncel´s....(vilken är en prinsessdocka , som hon fick av mig i julklapp!) Tänk att få känna sig som en prinsessa för en gångs skull!!!!!!!Till slut...efter lång väntan så kom de då äntligen, och vi kunde äta lunch tillsammans. Strax innan dess fick jag ett papper där det stod "Mat, Farmor...nu" på!! Det var Nelly som var hungrig. Naturligtvis blev det fiskbullslunch med glass o kolasås till efterrätt.


Efter detta så skulle julgranen plockas ner och upp på vinden. I år skulle vi i alla fall dansa runt granen, inte runt kartongen som vi gjorde ett föregående år. Då hade jag glömt att vi skulle dansa, och lagt tillbaka granen i kartongen, så vi fick dansa runt kartongen i stället!!!!!


Sen var det dags att gå och kika på vollybollsturneringen, och när vi gick där så berätta de Nova att "hjärnan är blöt, är rosa och har rosa prickar på sig"!! Vad får hon allt ifrån den ungen!!!!


Nu är alla fyra barnen åter hos sina föräldrar, och jag sitter här och njuter av stillheten, men det är ju som att "slå igen en dammlucka" då inga barn finns här.
Måste säga att jag njuter verkligen av mina älskade barnbarn...men jag njuter även mycket över stillheten och tystnaden!!!


(Denna vackra ängel fick jag av Nelly och Nova idag. Det var en julklapp som de glömt ge mig!!!!! Den är tillverkad av töserna och deras moster Johanna!)

3 kommentarer:

 1. Vad härligt att ha städat ut julen! Jag önskar att så vore fallet här också... men jag gjorde lite shopping på stan idag istället. Ganska härligt det också :)
  Vad fint du skriver om att du njuter både av barnen och stillheten, det är nog det som är konsten. Att liksom inte bara tänka att man saknar det ena utan istället njuta av stunden och det man har. Ha en fin kväll! Kram Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ville bara kika in och säga hej och önska dig en fin helg! Det verkar som blogger har lite strul med kommentarsfältet så därför skriver jag såhär som ett svar på en tidigare kommentar.
   Kram Linda

   Radera
 2. Här behåller vi det lilla av julen som varit framme i år. 20-dag Knut, då dansar vi julen ut - packar ihop adventsljusstakar och stjärnor och byter gardiner, tror jag. Om jag orkar. Annars blir det väl något annat tillfälle.
  Hjärnan här är också blöt. Ligger och läser på nätterna. Visst är det tomt när barnbarnen lämnar huset men också så underbart vilsamt. Bitterljuvt.
  En skön vecka till dig och en varm kram!

  SvaraRadera