onsdag 30 november 2011

Bråda tider!!!



Vilken hektiskt vecka!!! I måndags var det uppträdande i Elins klass med "Kallsång på Skansen" ..ja det hette så!! Blev så förvånad över Elin, som egentligen är jätteblyg då det gäller okända människor...men där stod hon den älskade tösen och sjöng på scenen......oj vilken stolt farmor jag var!!!!!!!


Efter uppträdandet var det fika och lottförsäljning i skolan och alla barnen var på strålande humör. Noah var pigg som en mört och gillade sockret på lussebullen .....saften droppade han i en sked...!!! Julia var en stolt storasyster, som nu också har växt om farmor!!


Ikväll har jag varit ute och delat ut reklam för Henrick´shop som han har på nätet!!! Vilka otroligt vackra och roliga saker han har införskaffat, och bra går det också med försäljningen, jag är så stolt över honom!! Men det är jag ju förståss över alla mina tre söner som ger mig den största glädjen!! Till råga på allt så har de även gett mig världens finaste familjer!!!


Nu är det bråda tider för på fredag ska jag vara barnvakt till lilla Noah då mamma Alexandra ska till frissan, och efter det så ska jag hjälpa Elin att julstäda rummet, jag gjorde ju det till Nelly och Nova i somras och rättvist ska det vara, så efter Elins rum så blir det Julias tur!!


Helgen därefter blir det pepparkakshusbak, först i Norberg och sen i Avesta. Jag tycker det är en så fin tradition som jag har tillsammans med mina älskade barnbarn...vi har baka i många år nu!

Ja full fart är det innan jag kan njuta av julefriden....men som vanligt säger jag....vilket otroligt rikt liv jag har!!!!




Bilden visar de vackra stenarna som jag fått av alla fem barnbarnen!!!!

fredag 25 november 2011

Mys!!!



Igår var jag med yngste sonen till röntgen, ville inte han skulle behöva köra hela långa vägen själv så jag bytte dag och har jobbat idag istället!!



Jag var hemma tidigt efter besöket i Västerås och ett tu tre kommer två töser hit efter skolan. Elin ringde och då var hon på väg hem till farmor. "Jag är i Karlbergsparken nu".....och när jag gick ut på balkongen så såg jag denna lilla tös som vinkade och vinkade till farmor. Efter det kom Julia och vi åt mellis och drog sen iväg för att köpa julklappar till söta kusinerna Nelly och Nova.


Fick så dåligt samvete då sonhustrun berättade att Nelly skulle bli glad om jag hämtade henne i skolan på em.....men jag hade bråttom hem för att försöka göra lite 1:a adventsstämning hemma.

Nästa gång blir det till skolan jag beger mig...för att hämta Nelly!!!


Nu har jag nyss kommit hem och ikväll är det bara soffan som gäller!! Jag är så trött så trött, efter att ha "gjort" en hel vecka...syns att man numera jobbar 4 dagarsvecka!!

Adventsstjärnorna är tända, både inomhus och på balkongen och jag älskar verkligen denna årstid då allt lyser!



I morrn blir det parken då Julias fotbollslag skall ha loppis!!! Tänkte faktiskt jag skulle ha orkat plocka ihop lite grejer uppepå vinden....jag har bott här i 3½ år nu men vinden är full....av saker jag egentligen inte behöver!!! Men latheten har tagit över och nu är det soffan som gäller!!!! Ha en trevlig helg allesammans!!!!!

fredag 18 november 2011

Familjemiddag.



Nu känns det som om "en dammlucka" har stängts igen, som min mamma brukade säga. Efter att haft fullt hus igår kväll, alla barnen med familjer var här, utom Tore som jobbar för fullt. Ja det går säkert ingen nöd på honom, då vi senast hörde av honom låg han vid poolen på Kanarieöarna....



En underbar em och kväll då vi alla kunde träffas för att äta och umgås. Alla var vi glada att Henrick var hemma och då jag idag körde honom till tåget saknade jag honom innan han hunnit kliva på!!

Ja som du ser så har jag fått ett annat utseende på min blogg!! Det är Henkes förtjänst, han är en baddare på det här med datorer och de tre vackra fjärilarna uppe i högra kanten är en symbol för mina tre älskade söner!!! Han har försökt lära sin gamla mor ett och annat, men jag är helt hopplös då det gäller datorer. En och annan ny bild kommer också, då han hjälpt mig även med det.



Inte nog med detta så har han stylat om lite här hemma hos mig, han driver nämligen ett styling/inredningsföretag, och jag passade förståss på att få lite tips och trix.






Nu har nyss äldstesonen hämtat Elin och Julia som varit här efter skolan, så nu är det dags för mig att tända ljusen både ute och inne och bara vara!! Trevlig helg!!

onsdag 16 november 2011

Härliga onsdag!!!!





I morse var jag till Kolsva och hämtade mellansonen Henrick som varit pressresa för Hästens sängar!!
Så roligt att få ha honom hemma ett par dagar och riktigt få rå om honom. I kväll har vi ätit dillkött och potatis som är det bästa han vet.

Vi hämtade Julia och Elin efter skolan och bar iväg hem till Henricks pappa med fru Lisa, för att hälsa på. Tänk va roligt det känns att vi kan träffas och ha trevligt tillsammans trots att det var över 30 år sedan vi skildes. Tror det är jättebra även för barn och barnbarn att föräldrarna/farföräldrarna kan vara så goda vänner.

Efter en trevlig stund tillsammans, där vi pratade gamla minnen och tittade på kort sedan barn och barnbarn var små, var det dags att ge sig av hemåt igen.

I morgon kommer resten av sönerna med sina familjer för då är det dags för en familjemiddag igen, det är inte så ofta det går att samla alla sönerna då det kan vara svårt att få ihop det då Henrick bor så pass långt borta..
Nu sitter vi här och bara njuter av samvaron....lite tända ljus och ett glas Martini...så här ska livet vara då det är som sämst!!!!

söndag 13 november 2011

Fars Dag idag!


Idag är det Fars Dag och jag saknar min pappa jättemycket, framför allt en dag som denna. Jag minns hur glad han alltid blev när jag var liten och hade ritat Fars dagskort till honom.
Min pappa var den roligaste person som någonsin funnits. Hans upptåg och skojfriskhet är det många som blivit "drabbade" av. Han hade alltid något på gång, små tilltag som gjorde världen roligare.
Jag var liten och minns inte så mycket men mamma har berättat att han en gång åkte till Gävle för att köpa en stridsvagn!!!!!???? Vad han skulle med den att göra vet ingen mer än han, den stod på gården där pappa hade verkstad. Det berättas att då han kom körande med stridsvagnen, efter att ha hämtat den, trodde människorna i byn att kriget hade kommit...ja så var han pappa min!!!

Han finns inte längre kvar i detta livet men han är en människa som har gett mig och familjen mycket kärlek och omtanke. Idag på Fars Dag hedrar jag honom genom att tända ett ljus!!!!!

lördag 12 november 2011

Lyckliga jag!!


Igår kom Julia och Elin hit efter skolan för att äta mellis innan pappa skulle hämta dom. Så härligt det är att sitta här med dessa underbara töser och höra på deras funderingar. Så mycket skratt det blir, och så glad och varm jag blir i hjärtat.
Elin och jag tränar lite bugg, vi spelar plockepinn alla tre och skrattar och tokar oss.... dom tycker visst att dom har världens knäppaste farmor, men jag vet att dom älskar mig!!! Så många bevis jag får på detta...

Efter att sonen hämtat hem dom igen så var det dags för mig att göra mig i ordning för att åka till bästa vännen Unni och fira hennes födelsedag.
Så trevligt vi hade allesammans som var där. God mat, gott vin och ett underbart sällskap gjorde kvällen oförglömlig.

Idag är jag hemma igen och har satt igång med förberedelser inför veckan som kommer och mellansonen Henke kommer hem ett par dagar. Han ska till Köping för att blogga om Hästens sängar och passar då på att träffa släkten.
Jag hämtar honom på onsdag och torsdag kväll ska vi allesammans träffas för att äta och bara umgås. Jag vet att bröderna och deras familjer också längtar....
Nu står det dillkött på spisen och i morgon blir det till att baka lite gott matbröd så vi har till frukost.
Ja jag säger det jag brukar....vilken lycklig människa jag är!!!!! Trevlig helg på er!!!!

lördag 5 november 2011

All helgonahelgen!!


I fredags kom min "gamla" vän sedan många år, Agneta hit och hälsade på mig. Igår "gjorde vi" stan...och jag lyckades få 500:- i parkeringsböter! Jag hade hela stora parkeringen att stå på , men lyckades ställa mig på en handikapp parkering....ja ja, det kunde ju vara värre.
Vi shoppade lite och efter det hade vi en riktig myskväll....trots böterna!

Idag har jag varit till Norberg och tillsammans med Jenny, Nelly och Nova var vi till kyrkogården och tände ljus för våra nära och kära som lämnat oss.
Nova sjön "Blinka lilla stjärna där" för alla änglarna och det var så vackert. Appropos änglar....förra helgen då de var här så säger den lilla trollungen..."Farmor, jag hoppas du blir en ängel när du dör, för då kommer du att bli lyckligt"!!!! Söta goa Nova!

Nu är jag hemma igen och det blir en lugn hemmakväll, ljusen är tända både inomhus och på balkongen....nu bara njuter jag!!!! Trevlig helg på er alla!!!!!