söndag 18 maj 2014

Underbara Rhodos!
Nu har vi kommit hem igen från en underbar semestervecka på Rhodos. Vi har bott på ett ljuvligt hotell Sentidio Ixian All Suites,  ett paradis utan dess like!. Semestern började på Raddison hotell i Stockholm, där vi firade semestern med en flaska skumpa. Kl. 5.55 gick planet till Rhodos och när vi väl kom fram så bjöds vi på ett glas skumpa...igen.... och sen var det bara att inkvartera sig på rummet.
Egen pool, tvåvånings lägenhet, och en underbar strand! Ja, det kunde inte bli bättre!!!

Vi har haft så roligt mellaniradensonen Henrick och jag, vi har haft djupa samtal, blandade med mycket skratt, ljuvlig avkoppling med bra böcker, god mat och gott att dricka. Så välbehövligt för både sonen och mig, men kanske framför allt för Henrick som jobbat som en slav senaste tiden. Vi har faktiskt inte gjort något alls, förutom att sola, bada och njuta av livet.

Vi har träffat underbara människor, grekerna är faktiskt helt underbara som personer!!! Jag bara älskar Grekland!! Måste nog dit igen,. och då tror jag att jag tar samma hotell som vi nu varit på, tror faktiskt jag ska ta mig en resa dit igen i höst!!!! Det är ju lika bra att passa på medans man kan.... !!

Något som jag tänkt mycket på under denna vecka är ..... vilken lycklig människa jag är som har mina barn och deras underbara familjer!!! Och så otroligt viktigt det är att Fånga dagen!! Carpe diem!!! Ha nu en trevlig vecka!!

4 kommentarer:

 1. Det är absolut det viktigaste i livet...att man lever just nu och tar vara på alla trevliga tillfällen som finns. Välkommen tillbaka. Kram

  SvaraRadera
 2. Tack Gunnel!! Ja det är viktig att fånga dagen, vi lever ju här och nu! kram

  SvaraRadera
 3. Så härligt med Grekland, vi älskar det landet men har inte varit där sen 2002.
  Då var vi på Samos och vi har aldrig varit på Rhodos, men ändå på 13 olika Grekiska öar och Aten. Rhodos blir väl nån gång, det sägs att det är dubbelt så dyrt i Grekland än i Turkiet. Jag och Rolf gillar inte 'All inclusive', fast det har blivit det tillsammans med barnbarn tre ggr, då var det okej. Men annars vill vi slippa dessa hemska matsalar. Jag kallar dem för 'skolbespisning' eller 'hast-mat', utfodrings lådor.
  Nä nu är jag hemsk men maten är väl bra, t.o.m. för mycket av det goda.
  Det är inget gemytligt för våran del. Vi vill ha små restauranger där man ser kocken då o då, även de som serverar ska 'se' gästerna.
  Där är då Greklands små uteserveringar något vi gillar. Vi behöver inte ha ett överdåd till frukost, man äter mer än vad man behöver, (jag vet genom mig själv) 'fniss'

  Härligt för er att inte göra något, för det behöver man inte, utan bara vara . . . .
  Alla våra Greklandsminnen kom över mig nu.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 4. Jadu Eva...jag längtar redan tillbaka!!! Jag har varit i Grekland många gånger senast för 5 år sedan då jag tog med hela min familj dit. Jag gillar inte heller All inclusive men då var det bra för Elin mitt ena barnbarn har diabetes och då var det jättebra att hela tiden ha tillgång till maten. Men precis som du så vill jag också gå på små mysiga restauranger det blir liksom lite hemtrevligare är!!! Tack för ditt långa inlägg det var så roligt att läsa/Kram EvaMarie

  SvaraRadera