lördag 25 januari 2014

Barnbarnshelg!Ja den här helgen har gått i barnbarnens tecken. Igår kom Elin hit efter skolan och vi hade en härlig eftermiddag tillsammans innan mamma hämtade henne efter jobbet.
Idag har jag varit hos Eriksson/Åhlberg hela dagen då pappa och Julia med pojkvän varit och kikat på hockymatch och Alexandra har jobbat.

Så roligt att få vara med dessa barnbarn i vardagslivet, Noah som hela tiden ska gå utan byxor, kan inte förstå att han inte fryser...?  Eftersom barnen oftast leker på "sitt håll" så har jag haft tiden för mig själv en stund och har kunnat vara behjälplig att städa lite. Jag gillar ju att städa !!
Som yrkesarbetande småbarnsföräldrar så finns inte så mycket tid över för saker som inte är livsviktiga.... jag tänker på att exvis, städa lådor, fixa till lite i skåpen o.s.v....ja,. jag har pratat med Alexandra och frågat förståss, om jag få ruscha runt som jag vill därhemma, och hon tycker det bara är bra att få lite hjälp.

Jag minns ju själv när jag hade mina barn små, så glad jag var när mamma kom och hjälpte till med saker som jag inte hann med. Men det är viktigt att fråga tycker jag, för att inte göra intrång i deras liv.

Ja så hade jag ju med mig mat förståss, som Noah hade bestämt redan i torsdags, det blev kyckling i Tayakisås och pasta.... och ungarna åt med förtjusning.

Imorgon ska jag åka till Norberg en vända för att hälsa på mina andra två underbara ungar, Nelly och Nova. Lite feber har Nova haft igår, men när jag ringde ikväll så var hon bättre. "Jag har bara hostat lite idag" var hennes svar när jag frågade hur hon mådde.

Nu är det lördagskväll och jag sitter här i min "ensamhet", skönt är det och jag skall snart göra mig lite mat och ta ett glas gott rödvin..... säger som jag brukar jag.... "tänk va jag har det bra!".... Trevlig lördagskväll!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är viktigt att fråga ungdomarna först om det är ok att man gör vissa saker. Det är ju deras hem och liv och det är inte bara till att klampa in. Men i regel tror jag de är mycket glada för all hjälp de kan få. Tid är ju en bristvara. Kram

    SvaraRadera
  2. ja visst är det viktigt att fråga först....skulle inte gillat om min dåvarande svärmor skulle klampat in utan o fråga!! Men jag är glad att jag kan vara mina sonhustrur till hjälp när jag kan! ha en fin dag Gunnel!Kram

    SvaraRadera