söndag 29 november 2015

Första advent och Glögg!!!



Trevlig första advent till dig!! Nu har glögg grytan åkt fram och jag ser fram emot att det snart är jul igen.
Balkongen har jag fixat med ris och ljusslinga, och igår fick jag en jättefin tall av systerdottern.... orkar inte släpa ner min julgran från vinden i år....

Ja veckan som gått har jag jobbat 3 dagar, och i torsdags var det fin middag i Falun för de som slutat inom landstinget!! Hade sällskap av en av mina vänner som jag umgicks mycket med när jag var ung... så roligt att träffas igen och det var hon som tog kontakt med mig efter många år!!!

Nu är allt fixat inför lilla julafton som jag först ska ha med mina "gamla" vänner från Norberg, sen blir det med barnen och deras familjer...för i julveckan åker jag ner till Henrick för att fira julen! Ja jag vill ju inte han skall vara ensam då hans särbo är kvar i LA.
Ha nu en härlig första advent  för det ska jag ha!!!!! Vi hörs!

söndag 22 november 2015

Hundvakt!!!!



Ja så var det då söndag .... igen... !!! Igår var jag "barnvakt" till Bosse, sonens lilla goa Franska Bulldog. Den lilla rackaren försökte testa mig när vi var ute och gick, skulle hela tiden hoppa upp mot mig och bita i kopplet!!! Det syns verkligen att han fortfarande är en liten valp. Sen skulle det lekas, och klart jag skulle vara med...han for fram som en liten svart boll i rum och kök....

Sonhustrun hade fixat sallad och lördagsgodis, både till mig och Bosse.. så omtänksamt!!! Sen har hon ritat en karta.... ja du vet det där med alla TV dosor som är nu för tiden..... så jag klarade av att både knäppa på, byta kanal och höja och sänka ljudet på TV:n!!!!! Duktigt va!!??

Idag har jag tvättat fönster, torkat alla skåp och lådor, bytt gardiner i köket, skönt nu när det snart är 1:a advent, och jag ska ha främmande och firande!!
Jag ser verkligen fram emot nästa helg när jag får ta fram mina ljusstakar, pynta till det med ljus överallt.... sen att jag får fint främmande på det är ju inte sämre....

Helgen före jul så blir det lilla julafton här hos mig med barnen och deras familjer.. för till jul åker jag ner till Orust och firar julen med Henrick då hans särbo är kvar i Los Angeles....men då han  kommer hit i februari ska han också få en julklapp!!!!

Nu är det söndagkväll igen... jag har lagt min matdosa då jag ska jobba i morgon och onsdag, .... tyvärr har jag varit tvungen att tacka nej till HVB hemmet då jag jobbat i Borlänge dessa dagar..men snart så.. längtar verkligen till Norberg och dessa små killar och underbara arbetskamrater... !! Ha en fin vecka för det ska jag ha!!!!

söndag 15 november 2015

Tragik, men också glädje!


Jag börja med att tända ett ljus för detta hemska som hände i fredags i Paris. Hjärtat blöder då jag tänker på alla de som dog, alla skadade och alla anhöriga till dessa. Det är svårt att förstå att människor så kallblodigt kan  ta andra människors liv, och detta för "religionens" skull. Oron är stor bland hela världen tror jag, då dessa personer kan slå till vad och när som helst. Jag tänker på mina barn och barnbarn....

Hur som helst så i går var det brottning för hela slanten, kusinerna Elin, Nelly, Nova, och "halvkusinerna" Medea och Althea vann sina matcher och gissa om jag var stolt farmor. Dom blir bättre för varje gång jag ser dom tävla, och så länge dom tycker det är rolig så är jag glad. Brottarklubben har verkligen fått ett uppsving in Norberg och då vi åkte igår var det 17 bilar som körde dessa små brottare till Hallstahammar!!!!

Idag har jag varit barnvakt hos Åhlberg/Erikssons då båda föräldrarna jobbade. Noah han roar sig själv, Elin och Julia är ju stora nu och har sitt för sig, så vad skulle jag då göra....???
Jo jag tog och städade lite lådor osv hos familjen, numera behöver jag inte fråga sonhustrun då hon gett mig fria händer då det gäller detta, men jag frågade om Elin o jag fick åka och plocka lite fint ris för att sätta i de tomma blomlådorna... och visst fick vi det, blev faktiskt riktigt snyggt då jag satte i lite Kärleksört i riset.

Noah var ju förstås "lite" olydig", ja han testar farmor förstås.... så när jag skulle åka hem så kom han och kramade mig och sa  det han tidigare sa.... "Farmor, är jag en stor katastrof jag!??" ha ha ha den lilla godingen!
Nästa helg blir det att vara hundvakt till Bosse så föräldrarna kan åka tillsammans på brottningen, men det ser jag fram emot, Bosse o jag har det härligt tillsammans vi!!!!
Ha nu en fin vecka, själv ska jag lägga matlåda då jag jobbar 3 dagar i veckan som kommer!!!!! Vi hörs!

söndag 8 november 2015

Barnbarn och dygna.....???



Oj oj vilken härlig helg!! Igår kom barnbarnen Nelly och Elin hit för att vi skulle ha de lite mysigt! O jäklar va roligt vi haft. Dessa två kusiner som har så roligt tillsammans, och som får mig att skratta så jag får ont i magen.
Nelly är ju en riktig clown... hon pratade skånska så jag trodde hon var född nere i Skåne, och Elin som är på sitt vis, tycker om att skoja och driva med sin kusin.
Dom har gjort varsin tatuering på varandra, en ananas....!!?? på magen..... och igår var de jag som skulle tatueras...jag fick en ängel på båda handlederna!!! Ja dom vet ju att jag älskar änglar!
Till råge på allt så hade dom bestämt att dom skulle dygna... ja jag hade aldrig hört det ordet förrrens igår...men nu vet jag vad det betyder.... Man ska vara vaken hela dygnet för att sedan få poäng... ha ha ha...ja det är ju nåt nytt som nån har hittat på-
Ja jag försökte ju sova, så gott det gick, men när jag under natten tog prov på Elin så var dom vakna och tisslade o tasslade, skrattade o viskade...
Men när jag vaknade i morse runt 8-snåret..... då sov dom som små barn bredvid mig i sängen.
Då var det dax för frukost på sängen, ja det måste dom ju få när dom är hos farmor.

Efter pannkakslunch så var det dax att överlämna de små älsklingarna till föräldrarna men först så var vi till graven och tände ett ljus till min pappa på Fars Dag.!!!

Nu börjar det bli kväll och ute är det kolsvart, tur jag har ljus som lyser, väntar på fikafrämmande...men till dess så är det ryggläge i soffan som gäller!! !Ha nu en fin vecka det ska jag ha!!!!

fredag 6 november 2015

Så härlig jag har det.....



Dåså... var det fredagskväll igen då!!! Ja pensionstiden blev inte så lång... jobbade två dagar i veckan i Borlänge igen, och kommer att fortsätta så i alla fall under nån månad då det fattas personal i telefonen. Så glad jag blev då jag kom tillbaka efter tre dagars pension... och det bästa var ju att alla mina fina arbetskamrater var glada de med!!! Få se när det blir jobb i Norberg också...

Förra helgen så slog jag upp min födelsedagspresent ... champagneflaskan jag fick av barnen i födelsedagspresent... ja jag delade den med F. som kom hit på besök och jäklar va go den var!!!!  Ja jag var ju tvungen att "fira" då jag hade gått i pension...!!!???? Ja nu är jag ju inte den som bara trivs med att vara hemma på heltid, är helt underbart att ha några dagars ledighet och sen jobba lite dessemellan!!! Blir ju bra de då jag har funderingar på att hälsa på sonen Henrick på Orust då han kommer hem från LA där han har det alldeles förträffligt och så glad jag är att han nu äntligen har träffat "den rätta"!!!!!

Väntar nu med spänning på morgondagen då barnbarnen Elin och Nelly kommer för att sova över här hos mig och vi ska ha en härligt kväll tillsammans.. så roligt att dom vill vara med sin farmor!!! Ja du ser ju hur bra jag har det i livet, barn, barnbarn, vänner, resor, champagne och fortfarande ett jobb jag älskar!!! Ha nu en trevlig helg och en fin vecka... för det ska jag ha!!!! Kolla den vackra månen....