torsdag 29 oktober 2015

Vilken dag!!!!



Vilken dag det har varit!!! Idag var sista dagen på mitt jobb i Borlänge som fast anställd! Fick besked om att man vill jag ska fortsätta jobba som tim vik i telefonen då det fattas personal..... jaha.... så gick det med den pensionsavgången!!!
Självklart så kommer jag gå in o jobba i alla fall under de 3 månader som dom först o främst vill jag ska vara där.... samtidigt som jag längtar till HVB hemmet i Norberg.... ja ja ..... jag jobbar väl där med när dom ringer ut mig....
Som du vet så är jag inte den personen som kommer att kunna sitta hemma i lägenheten och städa och pyssla... jag måste ut bland folk och jobba jag....

Så mycket fina ord och så mycket fint jag fått idag av mina fina arbetskamrater... ja jag blir verkligen rörd.! När dom fick veta att jag kommer att fortsätta att vara där så jublade mina fina kamrater!!!
Och så uppvaktad jag blivit... en underbart vacker orkide (ja dom vet att jag älskar dessa blommor, och vita ska dom vara!) en ljuslykta och pengar...
Så nu är det bara att vänta tills verksamhetschefen ringer mig på måndag för att vi ska bestämma när jag ska börja igen.. ha ha!! Jag har sagt att jag kan jobba 2 dagar i veckan, inte mera, för jag vill ju vara pensionär också!!!!
Ha en fin helg nu för det ska jag ha, njuta av mina fina presenter och ligga på soffan o äta choklad!!!!!

söndag 25 oktober 2015

Brottning!!!!!!!



Sicken helg det har varit!!! I lördags var det dax att hjälpa till att i ordningställa  cafeterian i hallen där Norbergs Brottarklubb skulle ha sin första tävling på 35 år!!! Som jag tidigare berättat så är två av mina tre söner ledare i brottarklubben och jag och fler därtill är med i Föräldragruppen.  Det var ett fasligt jobb, men när vi var så många så gick det lätt som en plätt.
Idag var dagen D.... tävlingen skulle börja. Jag var där redan tidigt i morse tillsammans med alla andra och fixade och trixade så det skulle bli så trevligt som möjligt. Så många hade bakat goda kakor och bullar och gissa om vi sålde!!??

Mina tjejer var förstås med och tävlade och det gick bra, Noah 5 år gick också sin match som slutade 12-12, men när han skulle in på mattan ytterligare en gång så var det tvärt nej!! Jag VILL inte....!!! han sa att han var trött!!!

När allt var över denna dag så var det firande av sonhustrun Jenny som gällde. Det blev ingen lång visit där då jag var riktigt trött efter att schåande idag, men med mig hem fick jag en underbart god soppa som hon hade gjort till oss!
Nu är det kväller och matlåda har jag ju till i morgon...... nu blir det soffan som gäller för att orka de sista fyra dagarna jag har kvar att jobba!! Ha en trevlig kväll!!!!

lördag 24 oktober 2015

Grattis Jenny!!!

Grattis Jenny, du som är en av mina fina sonhustrur! Du är fru till min yngste son Robert och mamma till två av mina underbara barnbarn Nelly och Nova! Idag så fyller du år och jag vill gratta dig från hela mitt hjärta!Kommer  ihåg när Robert ringde mig och berättade att han hade träffat en "tjej" från Norberg, och att det senare skulle bli både giftemål och barnbarn!! Så glad jag blev!!!
Du är alltid så snäll mot svärmor, och vi har det så mysigt tillsammans när vi träffas!! Du har till och med ordnat med en extra säng i källaren till mig...
Jag vet att du tycker att jag ibland är alldeles för "på" när det gäller att vattna blommorna dina, men du vet att jag gör det med kärlek...eller hur!???
Jag är i alla fall glad att ha dig med i mitt liv...och jag hoppas jag får vara med där i många år till!!
I morgon så träffas vi när Brottarklubben har möte och på söndag ska vi alla vara där då NBK anordnar sin första tävling.... ska bli så roligt att träffas igen..och presenten har jag redan inhandlat till dig...hoppas bara att den passar!!!!

Ha nu en underbar födelsedag och som du vet så älskar jag dig , liksom min andra fina sonhustru...stjärnstopp!!!!

söndag 18 oktober 2015

Oj vilken härlig helg.....



Oj oj oj va tiden rinner iväg!!! Har ju inte skrivit ett inlägg på flera veckor men nu är det dax!!
Jobbet tar sin tid och även resorna varje dag gör att jag inte är hemma förens vid 17.30 tiden om dagarna. Men snart blir det ändring på det med, den 29/10 slutar jag i Borlänge, vilket känns skönt men även konstigt att sluta efter 37 år inom psykiatrin, men som du vet så kommer jag att jobba på annat ställe som timvikarie, vilket jag verkligen ser fram emot. Då kan jag ju också själv bestämma hur och när jag vill arbeta.

Denna helgen har jag firat min födelsedag med barn och barnbarn och goda vänner, har ju för sjutton blivit grattad i flera dagar!! Fått så fina presenter så det kändes ju nästan som att jag fyllde jämna år!!! Fick bl.a. en flaska fin champagne med hink till.... undrar vem jag ska korka upp den flaskan med då... hm....!!???
Efter alla gratulationer i fredags så följde jag med yngste sonen och hans familj hem för att vara hundvakt åt lilla bulldoggen Bosse då föräldrarna skulle på brottning tidigt på lördagsmorgonen.
Vilken natt säger jag bara..... Bosse den lilla rackaren skulle absolut sova runt min hals...ja det stämmer, runt halsen låg han som en varm ylleschal..... slickade mig i örat ibland så det var omöjligt att somna..... och till råga på allt detta som på morgonen kom älskade Nova och kröp ner också...du kan ju tänka dig en 80 cm bred säng med oss alla i!!!! Men det var det värt!!!!
Ha en fin vecka nu ... för det ska jag ha!!!


torsdag 8 oktober 2015

Chokladfestival, barnbarn och NBK



Dåså... äntligen kommer ett inlägg på bloggen! Tiden har inte räckt till senaste veckorna men nu är det dax!
Som jag tidigare skrev så firade vi  10 årsdagen av Elins diabetes!! Ja firade gjorde vi, med en härlig tårta och lite presenter och blommor!! Det är så härligt att kunna få vända det negativa som har med sjukdomen att göra till något positivt.  Elin var förstås glad, ... som vanligt!!

Onsdagen åkte jag och Julia till Henrick på Orust för att förbereda inför Göteborgs choklad, lakrits och delikatessfestival. Vi sålde glögg....... och jäklar va vi sålde!
Så roligt att vara där och kunna hjälpa till, och få träffa fler av de underbara utställarna som jag träffat de senaste åren.
Hemresa på måndagen med flera flaskor glögg och mycket god choklad i bagaget....mums... jag tog med lite till  de "närmaste" arbetskamraterna och gissa om dom blev glada!

Igår hämtade jag Noah på dagis som berättade att " Du är världens bästa farmor du, men ibland får du bli arg"... ... och sen kom det.... " Farmor... du är en härlig tjej du"!!!!!  Ha ha ha... ja va säger man till en 5 årig kille som ger mig den bästa komplimangen på länge!!!??

Nu är det vardag igen och jag kommer att jobba ca 3 veckor till på min nuvarande arbetsplats.. sen blir det att vikariera på HVB hemmet .. ska bli kul!!!
Då jobbar jag ju som jag vill och kan åka ner till Orust närhelst det passar... ja det blir nog inte förrens till julen ... Henrick åker till Las Vegas i 2 veckor för att träffa en underbar person som han fått kontakt med... så glad för hans skull!!!!
Ja så har det varit för mig de senaste veckorna...nu tar jag kväller efter att ha varit i Norbergs Brottarklubb och planerat inför den 25 oktober då det blir tävling där... ja jag har mycket kul att se fram emot igen.... och det är väl så det ska vara i livet...??? Njuta här och nu och se fram emot roliga saker. Ha de nu gott ... det har jag!!