söndag 27 april 2014

Botox, påskmiddag och karuseller



Vilka underbara dagar!! Solen har lyst från en nästan molnfri himmel och jag har verkligen njutit av full kraft.
Vårens födelsedagar är över och nu väntar bara sommarens och höstens födelsedagar då mina älskade Elin, Nova och Nelly fyller... ja sen är det ju sonhustrurnas med ...men det blir till hösten.
Noah var polisklädd hela födelsedagen, och när jag skulle åka därifrån så sa jag " Ja hejdå min lilla 4-åring".... han kontrade med.... "Hur gammal är du farmor?...jag svarade 65.... och svaret kom rappt.... "Hejdå 65 åringen" ....!!
Påskdagen hade jag mina nära o kära här på påskmiddag, vi hade verkligen roligt!! Skrattade så tårarna rann efter kinderna.... min ena sonhustru lärde oss hur vi skulle få botoxläppar......
Ja inte så allvarligt som det verkade...vi fick först smeta in oss på över och underläppen med barnbarnens godis....efter det var det bara att "klistra" fast läpparna...  jäklar va vi skrattade....ja Robert tyckte nog inte det var så roligt, han var ju den enda mannan här , förutom Noah då förståss.

Idag har jag varit i Norberg och gått på marknaden med älsklingarna Nelly och Nova, det blev mycket karusellåka för tjejerna, men jag vågade mig inte upp.... det skulle ha varit för några år sen de.... då var jag nog värre än ungarna, jag älskade att åka karusell!!!
Nu är jag hemma igen och matlådan skall läggas inför morgondagens jobb, men denna vecka är de ju bara tre dagar också.... Trevlig valborg!!

söndag 20 april 2014

Grattis Patrick och Noah!

Dubbelt grattis idag när två av mina älskade "pojkar" fyller år. Patrick, min äldsteson och barnbarnet Noah som fyller 4 år.
Så ung, lycklig men oerfaren jag var den dagen Patrick föddes, jag var bara 19 år men världens lyckligaste mamma. Jag minns att jag tyckte att det jag hade gjort, (fött fram honom ) var jag ensam om i hela världen.

Idag, Patrick så är du en vuxen man, pappa till mina tre underbara barnbarn, du är en riktigt händig man du, spelar ingen roll vad man ber dig göra så fixar du det, ja ja ...förutom då att få av däcken på min bil, det gick faktiskt inte hur du än försökte ha ha. Den stora frågan idag är ju va du ska göra i fortsättningen...... mitt i livet, som du nu är har du ju bytt inriktning och vet inte riktigt vad du vill fortsätta jobba med....det tycker jag är otroligt modigt gjort av dig. Hur som helst så är du min älskade äldsteson som jag är mycket mycket stolt över, du har en himla härlig humor, du är otroligt godhjärtad ja det finns så mycket gott jag kan skriva om dig men får väl lov att sluta här.....

Noah..... du fyller hela 4 år idag, mitt yngsta barnbarn som är en kopia av din pappa Patrick när han var liten. Du är en lillgammal pojke som snattrar och snattrar så jag ibland blir alldeles yr i skallen. Du har såna kommentarer och jag undrar över var allt kommer ifrån....??  Envis är du också, men lika godhjärtad som din pappa,  I fredags när jag var "barnvakt" så skulle du lägga stora puzzlet på golvet,  Jag säger " Va duktig du är Noah som lägger puzzlet"!!! svaret blev " Ja jag har ju bättre ögon än dig" ha ha ha.....

Ja ni killar nu hoppas jag att födelsedagen blir toppen , i alla fall för dig Noah som vi ska fira idag, pappa Patrick är i Danmark med din storasyster så han blir firad när han kommer hem i morgon...... men en sak ska ni veta...... Jag älskar er stjärnstopp!!!!!

fredag 18 april 2014

Glad påsk!

Glad Påsk!! Idag är det långfredag och just nu väntar jag på att lilla Noah ska komma, mamma jobbar och pappa och Elin är i Danmark på handbollscup. Tänk vilken tur att jag kan hjälpa till!
Idag ska jag göra i ordning påskamaten för i morgon kommer Robert med sin fina familj och Alexandra med barnen (förutom Elin och Patrick då.) på påskaftonsmiddag. Det har ju blivit en tradition, just det här på påsken så äter vi en dag tillsammans, barnen får sina påskägg (i år blir det påskpåse!!) och vi har en trevlig stund tillsammans. Tyvärr så saknar jag ju förståss Patrick och Elin och Henrick förståss men det får ju lov att gå ändå!
Påskdagen så fyller ju Patrick och Noah år så då blir det kalas hemma hos Åhlberg/Erikssons, ja jag har köpt en pilbåge åt Noah, det är vad han önskar sig, och till Patrick vet jag inte vad, men hittar väl på nåt!!
Ja så ser helgen ut för mig och efter det så är det bara att vänta och vänta och vänta .... till 10 maj.... då åker Henke och jag till Rhodos!! Ha en fin påskahelg nu!!

söndag 13 april 2014

Påskmiddag, födelsedagar och Rhodos




God morgon! Nu är det söndag igen, och som du ser så har jag satt upp solen på min balkong. Denna köpte jag i Grekland för många år sedan. Jag sätter upp den när jag ser att våren är på väg, och tar ner den när hösten börjar komma. På något sätt så har det blivit en symbol för mig!
Veckan har gått fort som vanligt, Nelly har blivit frisk igen, tack och lov, hon och de andra barnbarnen går i skolan igen, Noah på dagis. Ja nu blir det inte många timmar för honom där, då Patrick är ledig. Ja ledig och ledig han har börjat jobba på en ungdomsvårdsanstalt som timvikarie, vilket han tycker är helt ok. Han är nog för rastlös för att vara hemmaman på heltid.

Nu längtar jag till att maj månad skall komma, och framför allt den 10 maj...... då åker mellansonen Henrick och jag till Rhodos en vecka. Ja så är det bestämt och jag ser verkligen fram emot det. Det var ju några år sedan jag var där. Ska bli jättekul att resa med en av sönerna, sist jag gjorde det var Robert 7 år när han o jag åkte till Kreta!!!!
Nej nu måste jag stilla mig lite, först ska det bli 20 april, och då skall Noah firas, han fyller 4 år och även äldstesonen Patrick, men han får vi fira efteråt då han åker med Elin till Danmark där hon skall spela handbollsturnering. Och före de så kommer de andra hit på påskafton för påskmiddag, det ser jag också fram emot. Ha en fin söndag!

lördag 5 april 2014

Lakriktsfestival, fönstertvätt och barnbarn

NU ..... har det hänt saker!!! För det första så har jag fått ett nytt tangentbord till min Laptop..... nu kan jag skriva så mycket jag vill och va skönt det känns!!
Sen har jag ju varit på Göteborgs Choklad o Lakritsfestival!! Så mycket jobb, men ack så roligt!! Jag och Henkes sambo sålde vatten och juice, och vilka trevliga människor jag har träffat!!! Från torsdag till söndag var det full fart och före det så fixade jag lite i www.Kråks stuga.se, jag tycker ju det är så roligt att få hjälpa till och fixa o trixa!!
Tisdag kom jag hem och med i bagaget hade jag förståss massor med juice och choklad som jag lämnade av hos barn och barnbarn. Glada blev dom!! Julia fick några extra eftersom hon hade opererat sin tå och behövde lite tröst!!

Efter jobbet igår så var blev jag bjuden till Robert och Jenny, god mat och underbart sällskap av mina prinsessor Nelly och Nova. Tyvärr så var Nelly riktigt sjuk,. hade hög feber och ont i halsen. Men med lite Alvedon så piggnade hon till på kvällen. Men fick nyss samtal från sonhustru Jenny att dom var på väg till akuten då hon även hade vissa utslag på kroppen, och det kan vara schalakansfeber!
Men hur som helst så har jag varit sonen och sonhustrun behjälplig i trädgården idag, och tvättat fönster i deras inglasade uterum, jäklar va fint det blev!!!
Äldstesonen har varit och gjort Högskoleprovet idag, han har helt bytt schanger, från elektriker till pappersarbetare,,,,och nu ska han börja studera!! Bra jobbat Patrick!!!

Nu är det faktiskt bara vila som gäller, ja, förutom att jag i morgon ska vårstäda min balkong!! Köpte några påskliljor så vi har det fint i påsk när familjerna kommer på påskmiddag!!

Ha en fin lördagskväll nu .... för det ska jag har!!!