lördag 25 januari 2014

Barnbarnshelg!



Ja den här helgen har gått i barnbarnens tecken. Igår kom Elin hit efter skolan och vi hade en härlig eftermiddag tillsammans innan mamma hämtade henne efter jobbet.
Idag har jag varit hos Eriksson/Åhlberg hela dagen då pappa och Julia med pojkvän varit och kikat på hockymatch och Alexandra har jobbat.

Så roligt att få vara med dessa barnbarn i vardagslivet, Noah som hela tiden ska gå utan byxor, kan inte förstå att han inte fryser...?  Eftersom barnen oftast leker på "sitt håll" så har jag haft tiden för mig själv en stund och har kunnat vara behjälplig att städa lite. Jag gillar ju att städa !!
Som yrkesarbetande småbarnsföräldrar så finns inte så mycket tid över för saker som inte är livsviktiga.... jag tänker på att exvis, städa lådor, fixa till lite i skåpen o.s.v....ja,. jag har pratat med Alexandra och frågat förståss, om jag få ruscha runt som jag vill därhemma, och hon tycker det bara är bra att få lite hjälp.

Jag minns ju själv när jag hade mina barn små, så glad jag var när mamma kom och hjälpte till med saker som jag inte hann med. Men det är viktigt att fråga tycker jag, för att inte göra intrång i deras liv.

Ja så hade jag ju med mig mat förståss, som Noah hade bestämt redan i torsdags, det blev kyckling i Tayakisås och pasta.... och ungarna åt med förtjusning.

Imorgon ska jag åka till Norberg en vända för att hälsa på mina andra två underbara ungar, Nelly och Nova. Lite feber har Nova haft igår, men när jag ringde ikväll så var hon bättre. "Jag har bara hostat lite idag" var hennes svar när jag frågade hur hon mådde.

Nu är det lördagskväll och jag sitter här i min "ensamhet", skönt är det och jag skall snart göra mig lite mat och ta ett glas gott rödvin..... säger som jag brukar jag.... "tänk va jag har det bra!".... Trevlig lördagskväll!

söndag 19 januari 2014

Fest, fest, fest...



Igår firade vi en av mina bästa vänner, Unni, min kära frissa och bästavän! Hon fyllde år i november, men eftersom alla har fullt upp så blev det inget firande förrens igår.
Vi träffades hemma hos mig, ett helt gäng som "håller ihop" och firar varandra, träffas när vi har tid och ork och det finns aldrig några "måsten" oss emellan.

Jag bjöd på ost och vin, och efter det var det dax att gå till bowlinghallen där vi kvinns kämpade mot alla killarna som var med.... ja...dom vann förståss, men va sjutton gör det när man har roligt ihop!??

Sen blev det middag på en av stans restauranger, mycket god mat och dryck. Efter det blev det "efterfest" hemma hos mig och klockan blev mycket innan festen var slut. Så roligt vi hade, pratade gamla minnen, resor som vi upplevt tillsammans o.s.v.
Nu är det söndag kväll igen och disken efter gårdagen är avklarad, matdosan fixad och soffan hägrar.....

Önskar dig en härlig vecka!

söndag 5 januari 2014

Barnbarn o goda vänner!



God fortsättning på det nya året ! Idag är det trettondagsafton och jag är ledig i hela två dagar till!
I fredags hämtade jag Elin och Noah som skulle sova natt här hos farmor. Något vi har pratat om länge men som inte blivit av.
Nova ringde och berättade att familjen var i Borlänge och skulle komma hit sen för att äta, ja va roligt.
När de kom så försvann, som vanligt, Nelly och Elin till sitt, hittar dom ibland uppe i trappen som leder till vinden, där får dom vara ifred för "småsyskonen"...
När kvällen kom så klädde vi av oss, för att sitta o mysa i soffan. Både Elin o jag trodde Noah skulle somna framför TV:n, men icke sa Nicke... han skulle förståss sjunga till all reklam som visas, kan faktiskt varenda ord och sång...
Till slut kom vi då äntligen i säng, men då var klockan redan 23.30....och plötsligt hörs en mörk stilla röst.... "Det är jag som är tiden".... det var Noah som härmade AMF pensions reklam!!!!
Elins blodsocker hoppade lite fram o tillbaka under natten, och jag kollade henne varje timme!!! Gissa om jag var trött när Noah vaknade kl. 7.30!? Men va sjutton gjorde det när man får ha två underbara ungar intill sig i sängen.....
Ikväll blir det en riktigt lugn kväll framför TV:n.... igår kom min fina vän Unni hit med hemlagad mat och en flaska skumpa.... idag blev jag bjuden av en annan vän på lutfisk....
Ja va säger man...?? Underbara barn o barnbarn, underbara vänner....kan livet vara bättre!! Trevlig helg på dig!