söndag 23 juni 2013

Midsommar, semester och butiksjobb!



Nu har det gått över en vecka sedan jag gjorde ett inlägg på bloggen. Tog semester 1 vecka tidigare än beräknat för att kunna vara behjälplig till Henrick, som nu startar upp en inredningsbutik här i Henån. Vi har jobbat mellan 8-21 i stort sett varje dag för att färdigställa butiken, och fått stor hjälp av Henricks pappa med sin underbara fru Lisa, oj va roligt vi haft!!!! Så glad att vi alla kan umgås på detta sätt!
Jag och Lisa har märkt i stort sett alla varor och pappa Östen har hjälpt till med de "stora" sakerna, såsom skyltar o.s.v. Butiken heter moltazdesignshop, precis som hans butik heter på nätet. Alla här i lilla samhället Henån är mycket glada över att butiken öppnas, då det inte finns något liknade annat än i Göteborg!!

Ja dagarna har blivit långa och nätterna sena, men va gör det när man har roligt!?? Öppningen blir nästa lördag och då skall jag förståss också vara med...."var ska sleven vara, om inte i grytan" ...sa min mamma också jämt!!!!!
Hoppas dock att vi hinner njuta några härliga dagar när solen skiner här på denna ljuvliga plats som heter www.kråksstuga.com .. sen är det hemfärd till Avesta för att ytterligare njuta lite av semestern...då ska jag bara vila!!!! ha en fin vecka!!

fredag 14 juni 2013

Grattis älskade Nova 6 år!




Grattis grattis min älskade busunge Nova som idag blir stora damen och som till hösten skall börja i förskoleklass!!!!! Hur i all sin dar har tiden kunnat gå så fort???? Det var ju inte alls länge sen du föddes, ett litet knyte som Nelly blev storasyster till!!!
Du har alltid varit ett riktigt troll, jag brukade förr alltid säga att du var nog hittad under en sten, du var inte lik vare sig din mamma eller din pappa.... men eftersom åren gått har du blivivit mer och mer lik mamma Jenny!
Envis som synden, men det har du fått efter din pappa, och det är bra det, då kommer du att gå långt här i världen.
Du lilla goa Nova, som alltid, när du var liten skulle ha din lilla hand i "goshålan"....ja det var i armhålet på, mamma, farmor och mormor.... det var då du skulle mysa!!!
Idag så kommer jag till er, först för att fira Nellys andra examen, och sen blir det festa av......du fyller ju år!!!!!! Kusinerna Elin och Noah kommer också, Julia är i Karlstad och spelar fotboll, men jag vet att hon grattar dig ändå!!!

Ha nu en fin dag min älskade unge, trollungen Nova som blir 6 år idag,,,,,,,,du vet väl att jag älskar dig stjärnstopp!!!???

torsdag 6 juni 2013

Idag firar vi Nationaldagen och Elin!




Oj va dagarna har rusat iväg! I helgen som var hade vi Karnevalsloppet och marknad här i Avesta. Elin sprang och vi var där o hejade och hejade. På söndagen fyllde Elin 11 år och det var dags att ta dem med på marknad, Norbergsbarnen var jag med på marknad för några veckor sedan.  Noah ville åka brandbil och när han frågade om jag ville åka med, svarade jag att jag törs inte åka karusell längre, då jag bli yr i huvudet...... hans kommentar blev" Men farmor, har du för stor sjärt"?? Nej då svarade jag, jag är bara rädd....."Skit i det då" blev svaret!!!!!!!!!
Idag har vi varit och firat Elin "på riktigt", då mamma jobbade på födelsedagen. Kusinerna Nelly och Nova var där och de andra kussarna med, Nelvin och Alvin.
Barnen badade och hade kul i poolen, och när jag skulle ta kort så räckte förståss alla fyra ut tungan..,..som vanligt, när jag vill ta fina kort på barnbarnen!!!!

Nu är jag åter hemma igen och tänker ta en skön kväll i TV soffan, imorrn är det dax att bege sig till Norberg för att träffa mina bästa vänner....ja jag säger då det som jag alltid har sagt.....vilket fantasktisk liv jag lever!!!! Ha en fin Nationaldag alla!!!!

söndag 2 juni 2013

Grattis Älskade Elin!




Grattis grattis idag Elin på din 11-årsdag. Du vår lilla solstråle som oftast, bara är glad. Ibland blir du sur förståss, men då är det ju nån som har retat dig....eller hur!??

Det är idag 11 år sedan du föddes, mitt andra barnbarn och lyckan var stor för oss alla. Julia hade blivit storasyster och jag hade blivit farmor för andra gången.
När du var tre år så fick du din diabetes, det var ju förståss jättejobbigt i början, men med åren så har vi alla vant oss och nu är det ju inget vi tänker på, och det som är så härligt är att varje år på "årsdagen" när du fick din diabetes, så går ni, hela familjen ut och "firar"...och som jag har hört , så tar du den största bakelsen som finns just denna dag.
Du min älskade tös som ger så mycket glädje till oss alla, och även till dina vänner har jag förstått!!!!
Idag har du fått en "liten" present då det är din dag, men på torsdag så kommer hela släkten och firar dig med dunder och brak!!
Om du inte redan vet det....så älskar jag dig stjärnstopp!!!!!!!