söndag 26 februari 2012

Full fart!!!!!!!!




Nu är Julia firad...denna underbara tonåring som är mitt äldsta barnbarn. Nästan hela släkten var där, ja det fattades ju Henrick o Tore, Ella med familj och Jenny, två tredjedelar var sjuka och Henrick är i Thailand på jobb. Men det är alltid lika roligt att träffas. Fredagen var fulltecknad, först tandläkaren, sen hämta Julia och Elin efter skolan för att äta mellis.

Kvällen tillbringade jag med Bettan o Roger, barnbarnens mormor o morfar! Så kul vi har när vi träffas på tu man hand. Bettan o jag buggar ju så vi träffas varje måndag, men det blir lite annat att träffas en kväll och äta lite gott!!

Idag har jag varit ute på en promenad i det underbara vädret, tänk om våren är här redan!!?? Jag har ju varit krasslig så länge, tror nästan jag fick en släng av influensan.?

Nu håller jag på för fullt för att samla ihop ett gäng med f.d. arbetskamrater som jobbade ihop på Säters sjukhus för många år sedan. Så otroligt roligt det ska bli att träffas igen, ja jag är inte ensam om att leta efter folk, Hillevi och Jögge är med också! "På den tiden" när vi jobbade ihop på 80-talet hade vi en så fin sammanhållning på avdelningen, all personal var "lika tokiga" och nu ska vi äntligen få träffas igen!!! Åh va jag längtar !!! Annars är det förberedelser för veckan som kommer, som står på programmet!!!!! Ha nu en fin vecka, och vi håller tummarna för att våren är på väg!!!!

torsdag 23 februari 2012

Grattis älskade Julia!



Grattis mitt älskade största barnbarn som fyller tonåring idag!!! Du som redan har växt om din farmor, och påminner mig om det varje gång vi träffas!! Kommer aldrig att glömma den dagen jag fick veta att jag skulle bli förstagångsfarmor!!! Skulle jag få lov att vänta i 9 månader!??? Jag ville du skulle komma NU!!! Jag klämde och kände o lyssnade på dig då du låg därinne i mammas mage, förstår inte hur mamma din stod ut!!!



Så...en morgon ringde din pappa och berättade att de var på väg till BB, du skulle födas.!!! Din mormor och jag gick och gick och gick....mellan kök och rum så det hade kunna bli spår i mattan....tills din pappa äntligen ringde och berättade att du var född!!!! Vilken lycka!!!!!



Idag har du växt upp till en vacker långbent tonåring, med världens godaste hjärta!! Du är en fena på att bry dig om andra, och jag vet ingen som inte gillar dig!



Så idag ska vi fira dig, världens bästa Julia, du som fyller 13 år!!! Jag älskar dig av hela mitt hjärta...om du inte visste det redan!!! Ha nu en bra födelsedag älskade vännen min!!!!!

söndag 19 februari 2012

Födelsedags kalas snart.......



Har nästan nyss kommit hem från Kopparhallen, där Julia och Elin spelade handboll. Förlorade med 1 mål ,men jäklar va duktiga tjejerna var. Så har de ju också en härlig tränare och lagledare, Petra!! När jag kom dit kom Noah och mötte mig, självklart ville han ha en chokladboll så det var det första vi gjorde, gick till cafeterian. Den lilla busungen, han är en charmknutte utan dess like. Börjar prata så mycket och sätter ihop hela meningar, men det är ju inte så lätta att förstå, så mamma Alexandra måste tolka emellanåt.



Henrick har precis klivit på planet till Thailand, han ska dit och styla för Fritidsresor, med början på Krabi och sedan fortsätta vidare, kommer hem igen om ca 1 vecka.



Julia fyller år på torsdag, lilla tjejen blir tonåring nu!!! Farmors lilla stora flicka!! Hon är så mallig över att hon växt om sin farmor, men det är ju inte så svårt, jag mäter ju endast 157 cm i strumplästen...Ja som du ser så händer det saker runt omkring mig, är det inte "ungar" som flyger och far så är det barnbarn som fyller år. Är så lycklig över att ha de mina omkring mig....ibland blir jag förståss riktigt trött.....men va gör det om 100 år!!! Ha en trevlig vecka nu!!!!!

tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag!



Sitter här och väntar på min kära vän Unni som ringde igår kväll och berättade att hon lagat mat och skulle komma hit ikväll och bjuda mig på Alla hjärtans dagsmiddag!!! Vilken överraskning!!! Har i år inte handlat nåt till barnbarnen, har inte haft ork eller tid att "hitta på nåt" och förresten så är det snart många födelsedagar igen..... har däremot skickat kort till dem alla!!!! Pratade med goa Nova som ropade "Käääärlek" i telefonen till mig. Familjen satt och åt "kärleksmiddag" då de också firar 3 årig bröllopsdag idag!!!!



Ser så fram emot att få sätta mig ikväll och äta mat som min kära vän lagat, särskilt till henne och mig!! Det kan man säga är en riktig kärlekshandling!!!!



Ha de nu så gott och hoppas du får många kramar och mycket kärlek....för idag är det ju Alla hjärtans dag!!!!!!!!!!!!!

söndag 12 februari 2012

Engelbrektsloppet



Att ha varit helt slut under veckan så var det dags att försöka rycka upp sig lite! I fredags var det tandläkaren som gällde....oj va dyrt det blir! Sen hämta Elin vid skolan för lite mellis hos farmor. Det är så roligt att hon vill komma hit och vara lite med farmor.... som vanligt skulle vi tävla i Tai-Pim, ett spel vi spelar på datorn.....Julia skulle hem till en kompis..så där fick jag tji.



Lördag blev en dag i "stillhet"....jag var inte utanför dörren, trots att solen sken. Är inte helt kurerad från förkylningen än.



Tänkte ändock att nu får något hända...så idag har jag varit till Norberg, tittat på Engelbrektsloppet, vilket är en folkfest därhemma. Fick ju träffa goa Nelly och Nova och fikade tillsammans med dem för att sedan gå ut i vimlet. Mormor Karin åkte och de väntade med spänning till hon skulle komma i mål.



Nyss ringde det på dörren, då kom min kära sonhustru Alexandra hit med två vackra blommor till svärmor!! Vilken lycka att ha dessa underbara familjer omkring sig!!!



Nu är det bara att förbereda inför veckan som kommer..hoppas jag känner mig bättre, har svårt för att hålla mig i stillhet...är det inte barnbarn så är det buggen som gäller!!!!! Måste, måste orka med det i morgon, då det är så himla kul!!!! Sköt om dig nu och ha en fin vecka!!!!

söndag 5 februari 2012

Förkylt!!



Veckan har gått fort, som den alltid gör numera, och har mest bestått av jobb. Förutom buggen då, som var i måndags. Så trevliga människor jag lärt känna, så mycket motion jag får...ja nu dansar jag i 2½ timme!!!!!!



I onsdags var jag tvungen gå hem från jobbet då jag kände mig krasslig med ont i huvudet och helt slut. Sov i flera timmar när jag kom hem. Tänkte att då jag nu vilar mig i några dagar så är jag fit for fite att jobba i morgon...men ack vad jag bedrog mig. Efter att ha varit i kyrkan idag och lyssnat på både gudstjänst och goa Nelly som sjöng i kören, bröt min förkylning ut ordentligt. Fy sjutton jag som avskyr att vara hemma från jobbet!!! Det värsta är alla stackars patienter som jag måste avboka, som sett fram emot vårt samtal....ja men vad gör jag!!??



Ska bädda ner mig nu och bara vila så jag är i form snart igen, får väl äta några klyftor vitlök, det brukar hjälpa!!! Ha en trevlig vecka.. själv ska jag hålla mig till sängen!!!