söndag 30 maj 2010

Mors Dag!

Idag är det Mors Dag! Känns ledsamt att inte ha sin mor kvar i livet just en sån här dag, men jag tänder ett ljus för henne ikväll i lugn och ro.

Gissa om min förvåning när det runt 10.30 snåret ringde på dörren och utanför stod min kära sonhustru Jenny och töserna Nelly och Nova. De kom för att fira farmor på Mors dag, sonen (som egentligen skulle fira modern) hade jobbat natt och låg hemma och sov.
Nova hade talat om för grannen när dom skulle åka, att det var Farmors dag idag! Goa unge!

Det blev fika med deras medhavda bullar, tur det, för jag hade inga bullar i frysen, bara kakor, då jag inte trodde att någon skulle komma idag.
De andra två sönerna har grattat på telefon, vilket räcker så bra. Men jag måste tillstå att jag blev överlycklig över besöket........

fredag 28 maj 2010

Fredagskväll!

Fredagkväll...... jag har varit på utbildning i dagarna två!! Jag arbetar mest med flickor (knappt några pojkar) som har ätstörningar. Detta ämne har jag nu diskuterat och lyssnat på till hjärnan blödde. Nu när fredagskvällen kommer så är jag helt uttömd!!! Blev inte bättre då jag visste att Elin skulle springa Karnevalsloppet kl. 17.30 och jag var inte hemma förrens hon gått i mål.
Men en lycklig flicka fick jag träffa när hon kom med sin medalj som glänste på bröstet på henne.

Träffade Alexandra med barnen på torget och lilla Noah var hungrig..han skulle ha mat och så även Julia och Elin. Det var bara att rusa in på affären och handla lite för att kunna "föda" dem allesammans. Noah skulle förståss ammas och när jag väl var hemma med mina matkassar så satt Alex i min trapp och ammade!!!!

Det blev förståss lite glass och annat gott som vi festade på, och jag fick för första gången byta blöja på lilla Noah!!! Tänk va löjlig man är egentligen.....ser fram emot ett blöjbyte....men det var ju första gången......


Denna helgen ska jag köpa blommor till balkongen, njuta av mina lediga dagar och kanske.....gå ut med en kollega och dricka ett glas riktigt gott vin i morgon kväll....Trevlig helg på er allesammans!!!!!!

lördag 22 maj 2010

Roberts födelsedag!

Igår var jag i Norberg efter jobbet och firade yngste sonens födelsedag! Som vanligt så kan jag aldrig förstå vart åren tagit vägen då man tittar på sina vuxna barn!?

Nelly och Nova var glada över att farmor skulle sova över igen! Jag fick den stora äran att sova i Nellys säng, hon sov i gästsängen hos Nova. " I morgon kommer dina gullungar och väcker dig", sa Nova. Mycket riktigt, kl. 06.15 kom det fyra små nakna fötter tassande.

Hade tänkt att jag skulle laga frukost till familjen, men det tog inte lång stund innan mamma Jenny vaknade också, så där satt vi fyra "tjejer" ihopknökade i Nellys lilla säng.

Imorgon är det dags att vara "uppe med tuppen" igen.....Julia ska spela hemmamatch, och självklart ska farmor var där och heja!!!!!!


Tänk vilken lycklig människa jag är!!!! Trevlig helg på er alla!!!

lördag 15 maj 2010

Solsken!!!

Vaknade i morse av att regnet strilade nerför fönsterrutorna!! Regnet avtog och jag satte fart och stylade balkongen med helt nymålad soffa och vackra MIKMAK kuddar! Runt 11-snåret så kom solen fram och sen har den lyste under hela dagen! Äntligen sol och värme!!!!!!

Har suttit och läste en bra deckare, druckit kaffe, ätit lunch och bara njutit av denna härliga dag..allt ute på balkongen.

Fick nyss ett samtal från en mycket pratsam och glad Nelly som är med förädrar och lillasyster i Göteborg och har varit på Liseberg idag. Hon berättade att det var tråkigt för alla karuseller som hon ville åka var stängda...men hon hade åkt tre andra istället! Berättade att Henke o Tore varit och hälsat på där de bor på hotellet. "Henke fick ont i rygger och var tvungen att åka hem för att vila...men blir han bättre så kommer dom hit igen"...hon tyckte att det var roligt att träffa farbröderna.

Tänk vad ett telefonsamtal från barnbarnet kan liva upp en gammal farmor!!

söndag 9 maj 2010

Solig söndag!

Så var ännu en helg tillända! Igår var jag till vännen Unni och fixade till håret. Efter det blev det ett besök hos mina älskade små töser Nelly och Nova. De blev så glada när jag kom, och vi kom underfund med att det var flera veckor sedan vi sist sågs. Undra på att jag har längtat......

Idag har jag varit till Åhlberg/Eriksson och snusat på lilla Noah. Han är då för ljuvligt underbar!!!! Storasystrarna Elin o Julia är ju de bästa storasystrar som finns, idag tog de med lillebror på promenad för att avlasta mamma och pappa lite.

Henke ringde nyss.....pappa och lillebror är ju nere tillsammans på Orust. Pappa och Jerker har tagit ner träd för att få lite mera sol på tomten....men när sista trädet skulle fällas......pang..rakt in i Henkes stolthet...växthuset. Hela huset som ett krossat pepparkakshus, men vilken otrolig tur att inte det var någon av dom som stod i vägen. Trots att det känns tungt förståss så kan man fixa ett nytt hus, det är i alla fall bara matriella saker.

fredag 7 maj 2010

Föräldrar!!

Jag har nyss pratat med Östen, mina äldsta barns pappa, och nu är han, Henke och halvbror Jerker på Orust!!!!

Tänk vilken underbar känsla för Henke att få komma ut till sitt paradis, gå runt i trädgården, titta på alla blommor som kommit upp, få rå om sin far och lillebror!!! Det är verkligen medicin för honom just nu !! Resan till Orust har gått bra, pappa har bäddat åt honom i baksätet och det har gått alldeles förträffligt!!!! När jag pratar med Östen så är Henrick i trädgården.....har inte kommit in än trots att man var där för 2 timmar sedan!!!!

Vilken glädje och lycka jag känner att ha den fina kontakten med mina äldsta barns pappa och även hans underbara fru LISA!!

Tänk om alla skilsmässobarn fick uppleva detta!!! Min f.d. man och jag har aldrig varit ovänner, trots skilsmässan, har aldrig pratat illa om varandra och det tror jag är det viktigaste!! Att barnen får ha sin egen bild av föräldrarna och att dessa kan samarbeta!!! Ett extra bonus är förståss deras nya respektive fruar/män! som kan accepterara att vi haft ett liv tillsammans tidigare!! Jag önskar verkligen alla skilsmässobarn detta!!!!!!!

torsdag 6 maj 2010

Längtar efter barnbarnen!!!!!!

Igår kväll sedan jag kommit hem från jobbet så ringde det på dörren!! Där utanför stod Sandra med Elin o lilla Noah. Va glad jag blev!! En spontan påhälsning!! Efter en stund kom Julia också! Har ju inte träffat dessa underbara barnbarn på över en vecka och min abstinens var otrolig!!

Fick hålla den lilla och snusa på honom...luktade gott som bara en liten nästan nyfödd baby kan lukta!! Han sov förståss, men när Elin puffat o pussat på honom en stund så slog han upp sina stora ögon o tittade på sin farmor!!

Dessa underbara storasystrar som är så förtjusta i sin lillebror. Tänk vilken tur att lilla Noah föddes in i den här familjen och får så otroligt mycket kärlek...och av så många sen!!!!

På lördag åker jag och fixar håret hos min "egen" frissa Unni, efter det så beger jag mig till Nelly och Nova...abstinensen är minst lika stor där, då jag inte sett dessa ljuvliga töser på ca två veckor!! Det ska bli underbart att få krama om dom!!!!!

måndag 3 maj 2010

Hemma igen!!!

Ja nu är man tillbaka i verkligheten igen! Tågresan den här gången gick enligt planerna och jag var hemma på 4½ timme. Har läst mig igenom hela resan, har fått en pocketbok som jag inte kan slita mig ifrån.

Sonen mår bra under omständigheterna, har förståss mycket ont ibland och kan inte göra så mycket annat än att ligga i sängen. Han har verkligen blivit uppvaktad efter hemgången från sjukhuset, vet inte hur många blombuketter han har fått!?

Jag har idag lagt om såren i ryggen som han har efter operationen, men dessa såg så fina ut och nästa vecka skall stygnen tas. Hans korsett har vi provat ut så den passar perfekt, men detta blev inte förrens modern hade prövat den...då såg vi hur den skulle sitta, blev många skratt där....
Jag har försökt att vara lika duktig som sköterskorna på Carlanderska...har sprungit så fort han har knystat...mediciner, vatten, mat, kaffe, hjälp att plocka fram o.s.v. men detta har jag verkligen gjort med kärlek!!!

Nu har sambon kommit hem och får stå för marktjänsten (ha ha, nu var jag kvick... han flyger ju annars...) och i slutet av veckan kommer Henricks pappa och bror ner och stannar kvar tills sambon är tillbaka igen!!!

Känns så skönt att ha varit där under de första svåraste dygnen, .....men har längtat alldeles förskräckligt efter de små barnbarnen........