söndag 31 januari 2010

Härliga Elin!

Ännu en helg tillända! Den här helgen har min goa Elin sovit här, och det har verkligen gjort mig gott!!
Hon kom igår och vi var ut på stan och handlade, hyrde film och sen gick vi hem och bara myste! Filmen hade hon sett förut, men tyckte den var så bra så hon skulle se den igen.

Middagen var förutbestämd...fiskbullar!! Oj va den flickan äter! En hel mellanburk av den goda varan och vips så var den uppäten.
Problem uppstod när vi skulle sitta o mysa, min soffa var såld i veckan och vi hade endast två fotöljer att sitta i!..Det gick ju inte utan vi fick maka ihop oss i en clubfotölj..och den är inte stor ska jag säga!!!!
Men det gick riktigt bra, finns det hjärterum ...finns det sjärterum, som jag brukar säga! Vi hade så mysigt och såg på Robinsonfinalen, och jag trodde att tösen skulle gå till sängs efter det, men ack nej, hon var pigg som en mört!!

Vi kom inte i säng förrens klockan närmade sig 23.00! Hon som är så kvällstrött!!!??
Jag var vaken var annan timme för att kolla blodsockret som var lite högt, men efter kl. 06.00 kunde vi sova vidare utan problem.

Vaknade kl. 8.30 av ett stort leende och en godmorgonkram från en underbar tös, som säger att hon älskar sin farmor!! Kan livet vara bättre????

torsdag 28 januari 2010

Grattis!!

Ikväll fick jag ett telefonsamtal från lilla Nova!! " Hej glattis Kala"! hördes det från andra sidan luren!
Men det var inte Nova som skulle grattas utan storasyster Nelly och pappa Robert! Nelly heter Karla i andra namn och Robert heter Karl!

Troligen var det "någon" som hade väntat hela dagen på att få grattissamtal från farmor?? Jag hade tänkt ringa så fort jag kom hem från jobbet, men lilla Nova hann först.
Så får jag frågan " Fammo, vem ä dina älklingar"?? Jo det är ju Nelly o Nova, Julia och Elin, svarar jag....då kommer den andra frågan.."Men mamma och pappa då"???
Jag var tvungen att skratta men talade om att jag älskar mamma och pappa med, då var allt ok och hon lämnade över luren till mamma Jenny!!!!!

I morgon är det fredag och jag ser fram emot lördagen då det är Elins tur att sova hos farmor. Då blir det bara mys, men samtidigt en vaknatt då jag kommer att ta Elins blodsocker stup i kvarten! Men va gör det? Huvudsaken är att hon är här och att jag får vakna av en underbar kram från min näst största prinsessa!!!!!!

söndag 24 januari 2010

Pannkakslunch med Nelly och Nova.

Oj oj oj vad tiden går fort...jag har inte varit inne på bloggen sedan förra helgen!! Men jobbet har tagit all min tid och kraft under veckan som gått så ingen tid har blivit över.

Idag har jag ialla fall haft storfrämmande! Jenny, Nelly och Nova har varit här hela dagen och det har varit helt underbart!! Vi har lekt kurragömma igen, något som båda flickorna gillar skarpt! Nova är ju, som jag tidigare sagt en riktig trollunge! Hennes ögon går runt runt och hon letar hela tiden efter något rackartyg som hon kan hitta på !
Mamma Jenny berättar att elementen där hemma i huset varit avskruvade, så en morgon hade familjen endast 16 grader i köket!!! När hon sedan såg att "någon" ritat på bänken frågade hon lilla Nova om hon hade gjort detta!?
Neeej, var hennes bestämda svar: Det var hennes stol, som gjort detta, men nu skulle hon minsann säga åt stolen att sluta med dessa dumheter!!!! Ha ha ha!!!!

Nelly är ju den lugnare av dessa två syskon och vad jag vet så har hon då inte något rackartyg för sig!!! Hon älskar däremot att kalla mig för "Tokfarmor" och sen så skrattar hon hejdlöst, det är då...som jag ska kittla henne!!!!

Vad tror ni att det blev för lunch idag då??? Ja, rätt gissat...Pannkaka!!!!

söndag 17 januari 2010

Lugn helg!!

Nu är helgen snart över och denna helg har verkligen varit stillsam. Jag har faktiskt inte ens varit utenför dörren.....skulle behövt gå en promenad, men latheten tog överhand!!
Jag har försökt sortera lite papper som har legat och slängt i lådan under evinnerlig tid...har satt in en del i pärmar nu, och den största delen har jag slängt!!
Pratade med Nelly och Nova igår, saknar dem så himla mycket, trots att det bara gått en vecka sedan vi hade julgransplundringen..Så underbart när de talar om för farmor att "jag älskar dig farmor"!!!

Idag har Elin varit här några timmar då pappa och Julia varit ute och åkt skidor. Båda gillar detta, men inte Elin tror jag..

Vi har legat på min säng och läst böcker, med filten högt uppdragen under hakan...gud va mysigt vi haft!!
Nu börjar en ny arbetsvecka och nya möjligheter!!! Men måste nog träffa mina älskade töser snart igen...abstinensen blir för stor annars!!!

lördag 9 januari 2010

Julgransplundring!!!

Nu känns det som om "en dammlucka har stängts igen", som min mamma brukade säga!!! Mina älskade töser har nu åkt hem allesammans. Jag har haft Julia sovandes här inatt och vi har haft det så himla mysigt!! Kl. 8.00 i morse så kom Nelly och Nova, och runt 11-snåret så kom även Elin hit.

Vi har klätt av julgranen och flickorna har varit så duktiga att hjälpa till. Vi skulle ju även dansa runt granen när den var avklädd, men det glömde farmor, så vi fick dansa "runt granen där den låg i sin kartong" i stället!! Men det gick lika bra, och tjejerna dansade och skrattade om vart annat!!

Vi har ätit pepparkakor, ritat, busat och haft en helt underbar dag tillsammans. Julia är ju Nova´s älskling och hon vill bara vara med henne. Nelly och Elin leker och busar med varandra (och farmor!)! Vi har så himla mysigt tillsammans och det är helt underbart att få ha en hel dag tillsammans med mina älskade flickor!!! Det hade jag aldrig kunnat göra om jag inte bott så nära allesammans! Vilken lycklig människa jag är......!!

fredag 8 januari 2010

Löss!!!

Jag sitter här och bara väntar på Julia som ska komma och sova över inatt hos mig! Sängen är renbäddad och ikväll blir det bara mys innan vi ska sova i den!! Stackars lilla Julia och Elin....igår upptäckte mamma Alexandra LÖSS på båda flickorna!!!

Tack och lov så finns det bra medel att ta bort dessa otrevliga "hyresgäster" med!! En kvart i håret...och vips så är dom döda!! Vilken tur att det finns så effektiva medel nuförtiden!1

Annat var det då mellansonen Henrick var 7 år!! Mormor ringde en dag och berättade att hon hade fått löss......troligtvis av Henke!!! Mormor och barnbarnet satt ofta tillsammans och läste, med huvudena tätt, tätt ihop!!

Nu var goda råd dyra, jag skulle fylla år och hade bjudit ihop en hel massa människor, tänk om vi skulle smitta ner dem alla!??

Jag satt den stackars sonen i badkaret och skrubbade honom med grönsåpa tills han var alldeles röd i skallen!! Hade nämnligen fått tips om att detta var det bästa sättet att ta död på dessa otäckingar!!!
Det hjälpte förståss inte utan jag fick gå till apoteket och köpa annat medel och gno in i skallen på oss båda!!! Ja ja, lössen försvann förståss men så fort det blir tal om löss och gnetter så kommer den här historien upp igen!!! Jag hoppas Henrick har förlåtit mig för detta!

Nåväl, lössen är döda på både Elin och Julia som väl är...för i morgon kommer minsta prinsessorna hit....Nelly och Nova, och det hade ju inte gått om lössen funnits kvar!!

onsdag 6 januari 2010

Hemma igen!

Nu har jag kommit hem från Norberg, har varit hos mina bästa vänner i dagarna två! Har haft mycket trevligt, god mat och gott sällskap!

Hämtade de små älsklingarna Nelly och Nova på dagis i tisdags. Det är så underbart då man kommer för att hämta, får världens jättekram och en stor puss därtill. Då vi kommit hem satt vi framför TV en stund och tittade på film, Nova i farmors knä och med handen i "goshålet", och Nelly på plats framför TV:n.
De pratar och resonerar så otroligt, lilla Nova är en riktig pratmaskin!! Munnen går i ett på henne! Nelly lite mera tyst då hon ville lyssna på filmen.

Blev sedan skjutsad av sonen till vännerna Kerstin och Leif där jag tillbringade kvällen med lite yatzyspel och fick min älsklingsrätt....lutfisk!!!Mums va gott!!

Veckan går så fort och nu återstår det endast några få dagar kvar på min "minisemester". På fredag kommer Julia hit för att "sova natt" och då blir det bara mysa av. Troligtvis fiskbullar, chips och en härlig hyrfilm!!
Lördag morgon kommer Nelly och Nova då jag ska vara "barnvakt" hela lördagen, men hoppas även att Julia och Elin är med då också. Tänkte få lite hjälp med att klä av julgranen.........

måndag 4 januari 2010

Sköna måndag!!!

Jaha,då har snart en dag gått av min "minisemester". Ska till vännen Unni ikväll och umgås lite, för att i morgon till vännen Kerstin och fira trettondagsafton!

Har haft det helt underbart dessa lediga dagar...gjort faktiskt ingenting, vilket är ovanligt då det gäller mig!! Har bara känt hur skönt det är att vakna utan väckarklocka på morgonen, brygga mitt kaffe och äta en frukost i lugn och ro!!

På lördag kommer Nelly och Nova hit och ska vara med farmor då mamma ska spela vollybollturnering. Det ska bli så himla kul att få gosa med dom en hel dag!! Ska även be att Julia och Elin kommer hit också, så alla kusinerna får träffas, dom har ju så roligt tillsammans......och tänk va roligt för farmor också att ha alla tjejerna här!!! Då blir det inget gjort den dagen heller........

Men först ska Julia sova här på torsdagsnatt!! Hon är ju den största och den "första"!! Måste, som jag tidigare sagt ha en åt gången då min säng är för liten för fler än två!!!!

fredag 1 januari 2010

God fortsättning på det nya året!

Har kommit hem från äldste sonen och hans underbara familj, efter att ha firat nyårsafton tillsammans med dem.
Hade egentligen inte tänkt göra något speciellt på årets sista dag, men när Julia ringde och ville att farmor skulle fira tillsammans med dem så tackade jag förståss ja, med glädje!

Blev bjuden på en alldeles underbar trerätters middag som Alexandra och Patrick hade lagat! Lite gott rödvin till detta var pricken över i:t!!
Lite småprat och tittande på TV hörde till kvällen, men ingen av oss orkade vara uppe till 12-slaget!!!!!
Jag fick ändå höra och se alla vackra raketer som sköts upp vid midnatt, det gick ju inte att sova då det smällde överallt!!

Tänker nu bara njuta av min fortsatta ledighet, se på film, läsa, träffa goda vänner, och bara "vara", vilket är en lyx för en heltidsarbetande farmor!!!

God fortsättning på det nya året önskar jag er alla!!! Den enda önskan som jag har, är att vi alla får vara friska och vara tillsammans!! Så väntar jag förståss med stor spänning på mitt "nya" lilla barnbarn som ska födas!!!